18.7 C
Асеновград
вторник, 23 юли, 2024

Дневник 08.09.2023

-

  • Архитекти и инжинери от Асеновград поискаха от кмета на Асеновград д-р Христо Грудев да отстрани от длъжност главния архитект на Общината. Внесена бе и декларация с причините за това, придружена с подписка.
  • Днес празнуваме Рождество на Пресвета Богородица, денят е познат сред народа като малка Богородица. Празникът винаги се отбелязва тържествено в църквата в с. Яврово, носеща името на Божията майка, тъй като на днешния ден храмът отбелязва и годишнина от своето построяване.
  • Екомаршрутите на територията на община Куклен ще се сдобият с нова указателна маркировка. Тя започна с подмяната на вече съществуваща такава по маршрута Куклен – манастира „Св.Св.Кузма и Дамян“.
  • Надежда за Рамадан има, но са необходими още средства. По този повод се организира поредна благотворителна инициатива.
  • Катерина Бейчева грабна бронза с женския отбор на България на световното по Таекуон-До ITF, което се проведе към края на месец август в Казакстан. След като Катя вече е отново в родния Асеновград, се срещаме с нея, за да сподели преживяното на първенството.
  •  Всяка година на 10-ти септември Световната здравна организация,  с подкрепата на Международната асоциация по предотвратяване на самоубийствата,  отбелязва Световен ден по темата. Какво провокира, човек да иска да сложи край на живота си и може ли близки и приятели ли да разпознаят знаците, за да помогнат? Потърсихме отговор на тези въпроси.
- Advertisment -

Must Read

Концерт на арфа и флейта

На концерт с танцова музика от различни епохи и жанрове ще стане домакин Градската библиотека „Паисий Хилендарски“. Гражданите и гостите на града ще могат...