30.7 C
Асеновград
четвъртък, 13 юни, 2024

Дневник 09.01.2024

-

  •  Студ скова страната днес. В Асеновград термометрите в сутрешните часове показваха няколко градуса под нулата. На територията не се образува сериозна снежна покривка, но къщите и колите се покриха със скреж и лед.
  •  Комин и покрив на частен дом се запалиха днес на ул. „Съединение“ в Асеновград. Пострадали хора няма, огнеборците от местната пожарна служба успяха да го угасят пламъците своевременно и материалните щети са минимални.
  •  Три екипа огнеборци гасиха и пожар в жилищна сграда в кв. „Северен“ в Пловдив днес. Огънят обхванал апартамент на 3-ти жилищен етаж. Наложило се огнеборците да изведат от горящото помещение жена, надишала се с токсичен дим. Тя е поета от екип на спешна помощ. Пожарът е локализиран бързо, причините за него се изясняват.
  •  Възрастна пешеходка бе блъсната, докато пресича една от най-натоварените улици в Асеновград. Жената е с опасност за живота.
  •  Областният управител на Пловдив инициира среща, на която бяха разисквани законови промени на междуселищния транспорт. Д-р инж. Илия Зюмбилев изиска кметовете на общините да сформират работна група, заедно с експерти на Областна администрация-Пловдив, които в най-кратки срокове да внесат свои конкретни предложения за промени в нормативната уредба. През следващата седмица Община Асеновград ще представи своите предложения във връзка с очакваната промяна на нормативите при междуселищните превози.
  •  От новата година влиза в сила наредба отнасяща се за търговците, които използват пластмасови продукти за еднократна употреба. Те трябва да осигурят на своите клиенти и други алтернативи на тези съдове. Вижте
  •  От приетия в края на миналата година Закон за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2024 г. произтичат някои промени в пенсионното законодателство.
  •  Националната агенция за приходите предоставя мобилно приложение, чрез което потребителите ще могат да проверяват за фалшиви касови бележки.
  •  Приемът на документи за детските ясли и градини на територията на община Асеновград за новата учебна година стартира от следващия понеделник, 15-ти януари. Кандидатстването ще продължи до 30-ти април, а резултатите за приетите деца ще бъдат оповестени до 1-ви юни.
- Advertisment -

Must Read

Купа и медали за децата от ФГ „Надежда Хвойнева“

ФГ "Надежда Хвойнева" при храм "Св.Николай - Чудотворец" участва с двете си групи в Пети Национален Фоклорен фестивал "Георги Пендов" град Садово, откъдето се...