14.7 C
Асеновград
петък, 23 февруари, 2024

Дневник 10.01.2024

-

  •  Заради рязкото понижение на температурите, в планинските части на територията на община Асеновград днес се образуваха поледици. Макар че снежната покривка е не повече от няколко сантиметра, тази сутрин имаше множество заледени участъци, затрудняващи шофьорите.
  •  Местен инициативен комитет – Горнослав, Долнослав, Червен, Орешец, Добростан се включва в протест на гражданите в Пловдив в подкрепа на Регионална инспекция по околната среда и водите. През юли 2023 година екоинспекцията обяви изтичане на 5-годишната давност на позволителното на инвеститора, който иска да стартира в района кариера за мрамор и инертни материали.
  •  Сградата на Исторически музей-Асеновград, както и витрините, в които са представени движимите културни ценности, ще придобият нов облик, благодарение на спечелени от културната институция проекти. Те са със 100% безвъзмездно финансиране, което ще бъде осигурено от Министерството на културата.
  •  Поставяне на изкуствено повдигане на пътното платно, от типа „Легнал полицай“, на бул. „България“ искат асеновградчани. Такова предложение има постъпило и в портала за сигнали в сайта на Общината.
  •  За поредна година България определи, кои ще бъдат двамата официални младежки представители на страната към Организацията на обединените нации с мандат 2023/2024 година.
  •  На 16-ти януари Пловдив ще отбележи 146 години от Освобождението на града от османско владичество. Честването ще започне малко преди обяд пред паметника на Душо Хаджидеков в Цар Симеоновата градина.
  •  Предстои да бъде обявена и програмата за честването на Освобождението на Асеновград, което винаги се състои пред паметника на генерал Дандевил на 18-ти януари.
  •  Поредни успехи за състезателите по ски бягане от асеновградския клуб Triton Extreme.
- Advertisment -

Must Read

Глоби за 3 млн. лв. за нарушение на Закона за движение...

Над 3 млн. лв. са постъпилите средства, само през последната седмица, от наложени наказания по Закона за движение по пътищата. Сумата е с един...