7.7 C
Асеновград
понеделник, 4 март, 2024

Дневник 11.07.2023

-

  •  В Проекта на Закона за държавния бюджет за 2023 г. е заложена промяна, целяща намаляване на административната тежест за родителите на деца във 2-ри, 3-ти и 4-ти клас. Промяната е по инициатива на Министерството на труда и социалната политика и се отнася до условието за предоставяне на удостоверение за записване на детето в следващ клас, за да бъде получена еднократна помощ от Държавата.
  •  Полицаи иззеха наркотици от трима участници във фестивал край Куклен. При специализирана акция през изминалия уикенд, в палатка, ползвана от 21-годишен младеж от Пещера, униформените открили електронна везна, две мелнички, халюциногенни гъби и над 16 грама марихуана. Други двама криминално проявени – 41-годишна жена от Пазарджик и 32-годишен столичанин, пък били хванати да носят определени количества растителна смес със съдържание на марихуана. Срещу извършителите са започнати бързи производства.
  •  В разгара на летния сезон от Районна служба „пожарна безопасност и защита на населението“ – Асеновград апелират да се спазват правилата за пожарна безопасност, когато сме сред природата, за да я опазим от пожари.
  •  След пътен инцидент, пожарният хидрант пред сградата на Районната противопожарна служба в Асеновград бе изкривен.
  •  Утре, 12-ти юли, ще се проведе 53-то Редовно заседание на Общински съвет-Асеновград. То включва близо 30 предложения, които общинските съветници следва да подложат на гласуване. Едно от тях е свързано с намерението за поемане на дългосрочен общински дълг в размер на 9 милиона и половина лева. Дали то или някоя от другите точки от Дневния ред ще породят дискусия в местния парламент, може да научите като гледате сесията на живо по телевизия ТВ САТ КОМ от 9 ч. сутринта.
  •  Преди време ви съобщихме, че собствениците на поземлени имоти в горски територии, ще могат да продават своите гори на Държавните горски стопанства.
  •  Инициативата „Да победим замърсяването с пластмаса“ бе реализирана в биосферен парк Червената стена. Служители от отдел Екология към Община Асеновград почистиха района и призоваха всички посетители на красивата местност да се стремят да я опазят чиста.
  •  Този уикенд се състоя фолклорен събор на Араповския манастир. За да се информира обществото за мероприятието, бяха разлепени плакати по целия град, като едно от основните места за афишите се оказаха спирките на градския транспорт.
  •  Два бронзови медала от Световна Купа Варна завоюваха Александра Иванова и Диана Харизанова от Спортен клуб „Оками Дожо“. Асеновградският клуб участва с общо шестима състезатели, като след световната надпревара, се включи с още близо 50 свои представители в мащабен международен лагер.
- Advertisment -

Must Read

Мартенско настроение в Куклен и селата в общината

Баба Марта, Пижо и Пенда зарадваха населението на община Куклен. Първият ден на месец март започна в Куклен с много настроение, усмивки и приятни...