7.7 C
Асеновград
понеделник, 22 април, 2024

Дневник 13.02.2024

-

  • След три дни ще станат ясни спортистите на годината в Асеновград за 2023-та. На 16-ти февруари, на специална церемония, ще бъдат връчени наградите на постигналите успехи през изминалата година състезатели, треньори и отбори.
  • От известно време, от извора в село Леново, от който извира минерална вода и който се ползва от хора от различни краища на страната, тече мътна вода. За това сигнализираха жители на селото.
  •  На 19-ти февруари Асеновград ще почете живота и делото на Васил Левски. Пред барелефа на Апостола в града ще бъде изнесена програма и ще бъдат поднесени цветя в знак на почит по повод 151-вата година от гибелта на националния ни герой.
  •  Ученици от Професионалната гимназия по селско стопанство в Куклен се учат на социални умения за успешна профисионална реализация, и не само. Благодарение на придобитите си знания, четирима от младежите спечелиха безплатен шофьорски курс.
  •  Асеновградчанинът Боян Алексиев, който е преподавател и отскоро и заместник-директор в СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ – град Пловдив, ни разказа за предстоящият мащабен концерт, който представя магията на българския народен танц.
  • Състезателката ни по ски бягане Елена Христева, която тренира в асеновградския клуб Triton Extreme, бе част от националния отбор, който взе участие на юношеското световно първенство в Словения.
- Advertisment -

Must Read

На 1-ви май пещера „Добростански бисер“ отново отваря врати

На 5 км. от красивото планинско село Добростан се намира пещерата „Добростански бисер“. "Това е един от най-посещаваните обекти, до който се достига след...