30.7 C
Асеновград
четвъртък, 13 юни, 2024

Дневник 13.10.2023

-

  • Утре изтича срокът за подаване на заявления за вписване в избирателния списък по настоящ адрес за местните избори на 29-ти октомври.
  • Три бяха тазгодишните проекти по Националната кампания „Чиста околна среда“ от Асеновградско, които спечелиха финансиране. Един от тях бе на ДГ „Дружба“.
  • Международен турнир за деца и юноши по класическа борба за Купа Пловдив и свободна борба в памет на Стоян Ненчев – Цеко, се проведе в Пловдив. Двама състезатели по борба от Асеновград очакваха първите си срещи от новия сезон.
  • ФК „Асеновец“ излиза срещу Родопа, Смолян утре, в мач от 13-тия кръг на Югоизточна трета лига. Асеновградският отбор ще е гост. Само преди два дни Асеновец победи Сокол, Марково с 2:1. Дали асеновградчани ще дублират този успех и срещу смолянския тим, ще стане ясно утре, след края на срещата, която започва в 16 ч.
  • Представители на асеновградската ДГ „Зорница“ участваха в Международна конференция на тема: „Учителите като строители на мира”.
  • Утре е Петковден. Православната църква почита Преподобна Параскева-Петка Търновска. Празникът винаги се отбелязва подобаващо в Мулдавския манастир, носещ името на светицата. Тази година ще бъде осветено и ремонтираното крило. На празника ще присъства и пловдивският митрополит Николай, който ще възглави архиерейска света литургия в 9 ч. сутринта.
  • Днес е петък, 13-ти. Според народните вярвания този ден се определя като фатален.
  • В последния ни репортаж за тази вечер искаме да Ви покажем колко големи са детските сърца. Децата от група „Приятели“ в ДГ „Зорница“, част от която е 6-годишният Георги, са записали клип в негова подкрепа, призоваващ всеки да помогне с каквото може в кампанията за събиране на средства за лечение на момчето.
- Advertisment -

Must Read

Купа и медали за децата от ФГ „Надежда Хвойнева“

ФГ "Надежда Хвойнева" при храм "Св.Николай - Чудотворец" участва с двете си групи в Пети Национален Фоклорен фестивал "Георги Пендов" град Садово, откъдето се...