34.7 C
Асеновград
събота, 13 юли, 2024

Дневник 14.03.2024

-

  • На 13-ти март, точно в 22 ч. и 22 мин., от този свят си отиде Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит. Главата на Православната църква у нас ни напусна след продължително боледуване. Днес в следобедните часове в Синодната палата бе свикано извънредно заседание на Св. Синод, за да бъдат взети решения относно организирането на поклонението, опелото и погребението на патриарха. На 15 март 9 ч. сутринта тленните останки на Негово Светейшество ще бъдат изложени за поклонение в Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“. Ден по-късно, в 9.30 ч. ще бъде отслужена заупокойна Св. Литургия. С литийно шествие тялото на патриарха ще бъде пренесено от Патриаршеската до митрополитската катедрала „Св. Неделя“, където ще бъде положено. В памет на патриарх Неофит Правителството обяви 15-ти и 16-ти март за Дни на национален траур.
  •  От 15 до 20 години затвор грози турски гражданин, опитал се да пренесе марихуана в особено големи размери през българската граница. Апелативен съд – Пловдив се произнесе по делото.
  •  Концепции за Интегрирани териториални инвестиции бяха публично представени в Куклен. Присъстващите бяха запознати с дейностите по проектите и се проведе диалог с мнения и предложения по тях.
  •  Обществено обсъждане на Интегрираните териториални инвестиции ще се проведе и в Асеновград на 19-ти март в сградата на общинската администрация.
  •  Днес се проведе информационна среща между работодатели и представители на Агенцията за хора с увреждания. На нея бяха разяснени условията за кандидатстване по програмите за хора с увреждания, както и други актуални предложения.
  •  Временно е преустановена реалната работа по реставрацията на Караалановото училище в Асеновград. Това съобщиха за ТВ САТ КОМ от градската управа, по повод наше питане относно ремонтните дейности на паметника на културата от местно значение.
  •  Родители сигнализираха ТВ САТ КОМ за опасни участъци в стената на река Чая от страната на централния парк.
  •  Репортерът ни Ваня Католикова се срещна с основния организатор Костадин Червенлиев на миналогодишния, единствен по рода си „Ковашки събор“, за да ни разкаже ще стане ли Асеновград отново домакин на това събитие.
- Advertisment -

Must Read