11.7 C
Асеновград
сряда, 28 февруари, 2024

Дневник 14.07.2023

-

  •  Жител на с.Патриарх Евтимий бе спасен по чудо при пламнал пожар в двора му, от огнеборец, почивал след дежурство в населеното място.
  •  Защо художественото осветление на Асеновата крепост не свети месеци наред и още въпроси, свързани с поддръжката на Националния паметник на културата, бяха отправени по време на юлското заседание на Общински съвет- Асеновград.
  •  В МБАЛ –  Асеновград няма пациенти, които да са потърсила медицинска помощ, вследствие на прилошаване от жегата.
  •  МОН и работодателите обединяват усилия за популяризиране на нуждите на пазара на труда и подобряване на координацията при взимането на стратегически решения в сектора. Това бе обсъдено по време на среща на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков и Асоциацията на организациите на българските работодатели.
  •  Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще представи на онлайн събитие условията за кандидатстване и за изпълнение по процедурата за предоставяне на средства „Екологосъобразна мобилност“. Участниците ще имат възможност да дискотират често срещани въпроси, възникнали след обявяване на процедурата. Желаещите да се включат в срещата, ще могат да го направят, чрез линк и парола обявени в сайта на министерството.
  •  На 1-ви юли започна приемът на заявления в дирекция „Социално подпомагане“ за помощи за отопление за предстоящия зимен сезон. Нормативните промени и разширяването на обхвата на програмата ще позволи 327 000 лица и семейства от цялата страна да се възползват от помощта.
  •  На 18- ти юли, вторник, ще отбележим 186- та годишнина от рождението на Васил Левски. В Асеновград честването ще започне точно на обяд пред барелефа на Апостола на свободата.
  •  Драконовски мерки в Пловдив преди местното футболно дерби между Локомотив и Ботев. Преди, по време и след провеждане на двубоя, полицейски служители ще следят за опазването на обществения ред, а агитките на двата отбора ще бъдат на различни стадиони.
  •  Манастирът „Св. Св. Кирик и Юлита“ в асеновградския квартал Горни Воден ще отбележи храмовия си празник утре.
- Advertisment -

Must Read

Дневник 27.02.2024

 Седемнайсет души са задържани в хода на полицейски проверки по линия „наркотици“ в Пловдивско. Сред нарушителите има и двама тийнейджъри.  Утре ще се...