29.7 C
Асеновград
петък, 19 юли, 2024

Дневник 16.01.2024

-

  • Пиян шофьор, причинил катастрафа в Пловдив, отива на съд, съобщиха от районната прокуратура. Той е заловен с близо 4 промила алкохол в кръвта.
  • Общините Асеновград и Куклен напомнят на собствениците на домашни кучета, че съгласно Закона за ветеринарномедицинската дейност и Закона за местните данъци и такси, следва всеки собственик да регистрира своя домашен любимец и да заплати такса в Общинска администрация.
  • Районна прокуратура – Пловдив разпореди проверка по сигнал за проявена жестокост към животни в Асеновград, по-конкретно в кв. „Запад“. В сигнала се твърди, че в резултат на разпръсната отрова на улична площ, са загинали няколко животни, а други са в тежко състояние. Проверката следва да се извърши от служители на Районно управление – Асеновград. Междувременно ТВ САТ КОМ също проведе проверка по случая и се срещна с хора от квартала, чиито домашни любимци са сред пострадалите животни.
  • 146 години от Освобождението на Пловдив бяха отбелязани днес пред паметника на Душо Хаджидеков в Цар Симеоновата градина. Слово, по повод годишнината, произнесе д-р Стефан Шивачев – историк и дългогодишен директор на Регионалния исторически музей в областния град. Защо думите му породиха недоволство у част от присъстващите?
  • Затварят за ремонт Бетонния мост в Пловдив. Ремонтните дейности следва да продължат 6 месеца, като ще стартират веднага, след като бъде пуснато движението по пробива „Модър-Царевец“.
  • Община Асеновград обяви, че през утрешния ден, 17-ти януари, отдел „Местни приходи“ в стая №201 – Дежурен инспектор и каси №1 и №2 в Информационния център на Общината,  няма да обслужват граждани.
  • Празникът, известен с името „Бабинден“, се чества на 8-ми януари по нов стил и на 21-ви януари по стар стил. От Асеновградското читалище „Свети преподобни Паисий Хилендарски“ също са решили да отбележат празника.
  • Приключи ловният сезон за групов лов на дива свиня. Как премина той за ловците от Ловно-рибарско дружество “Сокол“ – Асеновград, ни разказа председателят на дружеството д-р Георги Хаджиламбрев.
- Advertisment -

Must Read

Връчиха почетен плакет на Асен Чойков

Днес, кметът на града д-р Христо Грудев връчи почетен плакет на Асен Чойков, който спечели един сребърен и един бронзов медал на провелото се...