19.7 C
Асеновград
сряда, 29 май, 2024

Дневник 16.04.2024

-

  •  Пореден сигнал за агресия на пътя е подаден в полицията. Шофьор на лек автомобил се нахвърля върху мотоцiклетист. Сцената се разиграва на пътя между Асеновград и Пловдив.
  •  Априлската сесия на Общински съвет-Асеновград ще се проведе следващата сряда, 24-ти април. Според предоставения Дневен ред, по време на заседанието ще бъдат разгледани и подложени на гласуване 35 предложения.
  •  Днес асеновградското военно поделение отвори широко своите врати и посрешна деца, ученици и граждани.
  •  Кметът на град Пловдив – Костадин Димитров обяви 2-ри май за неучебен ден.
  •  Поредна промяна на разписанието на влака по направлението Пловдив-Асеновград бе въведена от БДЖ. Освен промяната в часовете на пристигане и потегляне на влака, отново е в сила и прекачването на гара Крумово – то важи за влаковете от сутринта до вечерта с малки изключения.
  •  Междувременно се съобщава за провеждане на растителнозащитни дейности от Национална компания „Железопътна инфраструктура“ в железопътна секция – Пловдив. Информацията е най-вече за пчеларите, чиито пчели се намират в близост и са застрашени от употребата на хербициди.
  •  Поради сериозен интерес към процедурата, с 10 работни дни се удължава срокът, в който превозвачите могат да подават документи за изплащане на държавната помощ на отрасъла. До 26-ти април включително заявления ще се приемат в Агенция „Пътна инфраструктура“, в офисите на областните пътни управления, Националното тол управление, както и електронно чрез системата за сигурно електронно връчване.
  •  Храм „Св. Архангел Михаил“ в Асеновград се сдоби с проскинитарии на Свети свещеномъченик Елевтерий.
  •  От Община Асеновград съобщават за организиране на акция по събиране на излезли от употреба и непотребни електроуреди. Тя ще се проведе на 19-ти април /петък/ в часовия диапазон от 8:00 до 14:00 часа на паркинга пред ДИП – България. Припомня се, че батерии, луминисцентни лампи и тонер касети, не се приемат.
  •  През последните години случаите на рак на дебелото черво при човека са се увеличили драстично,  показват статистиките. За да научим повече за това състояние, се обърнахме към гастроентеролога доктор Биляна Тенева.
- Advertisment -

Must Read

Асеновградските пожарникари – трети на „Бойно разгръщане от мотопомпа“ на областното...

Републиканско първенство по Пожароприложен спорт тече в момента в град Варна. Представители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Пловдив показват...