13.7 C
Асеновград
неделя, 26 май, 2024

Дневник 16.05.2023

-

  •  С приближаване на летния сезон от Общинска администрация отново отправят предупреждение, гражданите да бъдат особено внимателни и да спазват стриктно разпоредбите за регламентирано ползване на водните басейни на територията на oбщината.
  •  Утре, 17-ти май, общинската администрация в Асеновград няма да работи с граждани. Причината е планов ремонт и прекъсване на електрозахранването от „Електроразпределение Юг“, заради присъединяване на нов абонат, информират от енергодружество. Ако ремонтните дейности приключат на по-ранен етап през деня, Общината ще възобнови обслужването на граждани, казват от градската управа.
  •  Двудневна акция по кръводаряване ще се проведе в Асеновград.
  •  Около 200 литра безакцизен алкохол са иззети от частен адрес в Асеновград. За незаконното му съхранение в районното управление е задържан местен жител. По случая е образувано бързо производство.
  •  В навечерието  на Световния ден за борба с хипертонията, който се отбелязва ежегодно на 17 май, се срещаме с кардиолога д-р Стефан Тютюнджиев. Какво сподели той с нас по темата вижте в следващото видео.
  •  Козметична компания дари средства за безплатни прегледи за рак на гърдата в асеновградската болница. Кампанията има за цел да припомни колко важна е превенцията и профилактиката при подобни заболявания.
  •  И Куклен вече е част от Националната мрежа на градовете с контейнери със знака на БЧК за разделно събиране и дарение на дрехи и домашен текстил. Контейнерът за разделно събиране на текстилни продукти вече е монтиран в двора на Бърза помощ. От БЧК уточняват, че дрехите трябва да са в годно за употреба състояние, както и че се приемат всякакви други текстилни стоки – чанти, обувки, колани, хавлии, завеси, покривки, завивки и др.
  •  Прадставителен мандолинен оркестър „Маестро Георги Атанасов“ при НЧ „Христо Ботев – 1897 г.“ – Пазарджик  изнесе концерт пред Историческия музей в Асеновград. Музикалното събитие е част от програмата на Майските културни празници.
  •  За поредна година Нощта на музеите в Асеновград бе съпроводена от концерта „Джаз под липите“. Изявени музиканти, начело с певицата Веси Пашалиева, потопиха присъстващите в Старинно училище „Св. Георги“ в магията на джаз музиката.
- Advertisment -

Must Read

24 май – Ден на българската азбука, просвета и култура

На днешния празничен 24-ти май България отдава почит на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност....