10.7 C
Асеновград
неделя, 26 май, 2024

Дневник 16.11.2023

-

  • Пожар изпепели стопанска постройка в с. Избеглии. За щастие няма пострадали хора, жилищните сгради в съседство също са невредими, но при пожара загиват животни. Повече информация за инцидента потърсиха репортерът Николета Жекова и операторът Борислав Илиев.
  • Общите усилия на екипи на полицията, жандармерията и на местни жители доведоха до откриването на 8-годишно момченце от село Цалапица. Издирването започва вчера, след като майката на детето публикува в интернет, че детето излязло и не може да го открие, а след това подава сигнал и в полицията. След часове издирване, момчето е   открито здраво и невредимо в селскостопански двор в селото.
  • До 14-ти декември на територията на страната тече акция „Зима“. В момента се намираме в първия етап, под наслов „С безопасно пътно превозно средство през зимата”. С какъв акцент са останалите два.
  • За поредна година учениците от ОУ „Ангел Кънчев“ се включихa в отбелязването на Международния ден на толерантността.
  • По повод днешния Ден на толерантността, решихме да анкетираме гражданите на Асеновград към какво са толерантни и към какво не са.
  • Емоционалното насилие е скрито насилие, което може да унищожи не само партньора, но и децата. Това каза психологът Събка Дякова- Чехович в интервю за предаването „ Сподели с мен“ във връзка с домашното насилие, като причина за развод.
  • Днес, 16-ти ноември, Православната църква почита един от 12-тте апостоли и евангелисти Свети Матей.
- Advertisment -

Must Read

24 май – Ден на българската азбука, просвета и култура

На днешния празничен 24-ти май България отдава почит на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност....