28.7 C
Асеновград
вторник, 25 юни, 2024

Дневник 17.01.2024

-

  • Поредният случай с отровени животни в Асеновград породи голямо обществено недоволство. След като загинаха няколко кучета и котки в кв. „Запад“, десетки хора се събраха в знак на протест, осъждайки незаконните действия. Вижте какво споделиха те и какви мерки искат да бъдат предприети, за да спре безразборното разхвърляне на опасни вещества из града.
  • Освен за случаите с отровените животни в Асеновград, разговаряме с адвокат Лидия Чукова и във връзка със спечеленото дело срещу Общината за отмяна на забраната да се хранят бездомни животни.
  • Граждани застанаха днес в покрепа на решението на РИОСВ – Пловдив за изтекло разрешително за кариера за мрамор  край асеновградското село Горнослав. Протестът се състоя пред Административен съд-Пловдив, където трябваше да се проведе заседанието по делото на инвеститора срещу РИОСВ.
  • Днес православната църква почита паметта на считания за основател на християнското монашество Св. преп. Антоний Велики. Репортерът ни Ваня Католикова се срещна с отец Милен от храм „Свети Архангел Михаил“, за да разкаже подробности за светеца.
  • 15 състезатели от България заминават за зимната младежка олимпиада в Гангуон – Корея. Един от родните спортисти е асеновградчанката от Triton Extreme – Елена Христева.
- Advertisment -

Must Read

Стартираха дейностите по подмяна на уличното осветление

Днес в община Асеновград се проведе встъпителна пресконференция по повод стартиране на дейностите по подмяна на уличното осветление в града. Пресконференцията откри кметът на...