35.7 C
Асеновград
събота, 20 юли, 2024

Дневник 17.06.2024

-

Резултатите от проведените избори на 9-ти юни показват, че в 50-то Народно събрание ще влязат седем партии и коалиции.

Четирилентова разделителна линия на пътното платно на ул. „Васил Левски“ в Асеновград, провокира дебат сред асеновградчани и интересни предположения за значението на маркировката.

Кукленското село Яврово се оживи през изминалия съботен ден. Хора от близо и далеч бяха дошли, за да наблюдават традиционния обичай „Вдигане на куните“.

През 2024 г. се навършват 105 години от рождението на Николай Хайтов. По този повод се организират различни събития. По време на изминалия празник в село Яврово, родното място на писателя, бе открита изложба от плакати по филми и пиеси на Хайтов.

През вчерашния ден мюсюлманите отбелязаха един от най-големите си празници през годината – Курбан Байрам. Празненствата продължават четири дни, като всъщност започват още ден преди същинския празник. Тогава е денят „Арефе“, по време на който се приготвят част от нещата за празничната трапеза, раздават се традиционните мекици, а децата събират бонбони.

За поредна година в рамките на три дни Куклен ще празнува.

Държавен фонд „Земеделие“ внедри нова географска карта, част от Географска информационна система, действаща в Системата за електронни услуги.

Инфантилните хемангиоми се откриват в най-ранната кърмаческа възраст на бебетата. Те са съдови туморни заболявания, които могат да се срещнат по различни части на тялото на детето. През последните години се наблюдава увеличаване на честотата на случаите при новородените. Повече за това състояние разказа в интервю за предаването „Мисия здраве“ д-р Рени Андасорова, специалист по кожни и венерически болести.

- Advertisment -

Must Read

Връчиха почетен плакет на Асен Чойков

Днес, кметът на града д-р Христо Грудев връчи почетен плакет на Асен Чойков, който спечели един сребърен и един бронзов медал на провелото се...