23.7 C
Асеновград
сряда, 29 май, 2024

Дневник 18.04.2024

-

  • Огнище на Инфлуенца по птиците констатира Българската агенция по безопасност на храните в животновъден обект за отглеждане на кокошки носачки в Асеновград. В обекта се отглеждат над 150 хиляди птици. Причина за изпращане на пробите за изследване е наблюдаваната повишена смъртност от регистрирания ветеринарен лекар в обектите.
  • Днес се проведе градският кръг на съревнованието за ученици „Млад огнеборец“, което бе организирано от Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. Преди началото на състезанието ст.инспектор Никола Стойков застана пред нашата камера.
  • Предстои да бъде извършена проверка на Община Асеновград от РИОСВ – Пловдив, дали са изпълнени предписанията, свързани с почистването на реките, водосборните дерета и нерегламентираните сметища.
  • На 22-ри април светът отбелязва Международния ден на Земята. Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив традиционно „Празник на приказката“ организираха в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ по повод отбелязването на годишнината от основаването на учебното заведение. Приказното състезание е само част от богатата програма от мероприятия, подготвени във връзка с юбилея.
  • Съгласно чл.118 от Закона за местните данъци и такси всеки собственик на домашно куче трябва да го регистрира и пререгистрира всяка година. Срокът за пререгистрация вече изтече.
  • След дългата серия от почивни дни, по повод Великден и Гергьовден, още на 7-ми май Община Асеновград стартира събитията, предшестващи Празника на града. Кулминацията в програмата ще настъпи на 26-ти май (неделя).
  • На 18-ти април Православната църквата почита паметта на Свети великомъченик Виктор Никомедийски.
  •  На днешния ден се навършват 40 години от обявяването на 18-ти април за Международен ден за опазване паметниците на културата.
  • С 5 гола и драматичен обрат – така премина мачът между футболните клубове Асеновец и Несебър, който се изигра в късния следобед вчера на стадион „Шипка“. Вижте моменти от домакинството, което тимът от Асеновград загуби, въпреки че отбеляза две попадения.
- Advertisment -

Must Read

Асеновградските пожарникари – трети на „Бойно разгръщане от мотопомпа“ на областното...

Републиканско първенство по Пожароприложен спорт тече в момента в град Варна. Представители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Пловдив показват...