7.7 C
Асеновград
събота, 2 март, 2024

Дневник 19.07.2023

-

  •  Заради изграждането на жп възел Пловдив, се въвеждат  промени в движението и разписанието на влаковете през областния град. Промените засягат и влакът между Пловдив и Асеновград.
  •  Сигнал за изливане на отпадни води в язовира в асеновградския квартал Долни Воден бе получен в ТВ САТ КОМ. Екип на телевизията провери на място сигнала.
  •  Преди време ви съобщихме и за сигнал от граждани за наклонило се дърво на ул. „Иван Вазов“ в Асеновград,  което притеснява живеещите в района и минаващи по тротоара. След направено от ТВ САТ КОМ запитване към общинска администрация, от там ни съобщиха, че са взети мерки.
  •  Министърът на образованието и науката обяви, че през учебната 2023/2024 година датите за Националното външно оценяване за 7-ми и 10 –ти клас ще са в два различни дни.
  •  Отново проблеми с уличното осветление в Асеновград. Днес се отстраняваше повреда на ул. Васил Левски“, като тя не е единствената в града, нуждаеща се от посещение на аварийните екипи.
  •  С домакински мач ФК „Асеновец“ ще стартира новия сезон в Югоизточна трета лига. Асеновградския тим ще посрещне на стадион „Шипка“ отбора на Димитровград на 5-ти август, събота.
  •  За трети път Пловдив е домакин на Световно първенство по гребане за младежи до 23 години. От днес до 23-ти юли на Гребната база ще се състезават най-добрите млади спортисти на планетата по академично гребане. За участие на международния форум се класираха 3 български лодки.
- Advertisment -

Must Read

Общината раздава трибагреници навръх 3-ти март

През последните години от общинската администрация на Асеновград въведоха традиция – да се предоставя безплатно родното знаме покрай големи празници. Сега, по повод 146...