22.7 C
Асеновград
сряда, 27 септември, 2023

Дневник 20.07.2023

-

  •  Арестуваха асеновградчанка за кражба и криминално проявен за отглеждане на канабис.
  •  Коритото на р. Чая отново потъна в избуяла растителност. Дърветата стигат почти до нивото на моста до пазара, върху самото съоръжение пък растат смокини и храсти.
  •  Националната агенция за приходите информира за съобщения, които се разпостраняват чрез СМС от нейно име.
  •  Съобщихме Ви за спорен въпрос, свързан с използването на Спортна зала „Асеновец“ от Волейболен клуб „Асеновград“. От страна на Общината разяснения по случая ни даде Георги Златев от отдел „Хуманитарни дейности, проекти и сътрудничество“.
  •  Днес е Илинден, денят, в който Българската православна църква почита паметта на Свети пророк Илия. В района на Асеновград има два параклиса, носещи неговото име.
  •  Емил Нейков се класира на полуфинал в мъжкия скиф на Световното първенство по гребане за младежи до 23 г., което се провежда в Пловдив. Българската двойка скул лека категория Иван Йорданов и Станислав Григоров пък финишира на пето място в серията и утре ще се борят за продължаване в международната надпревара.
  •  Спортът е забавен, но може да бъде и по-забавен – Финландия беше домакин на Световното първенство по влачене на жени. Правилата са следните: жената трябва да е с тегло поне 49 кг (ако е с по-малко тегло, тя трябва да носи тежка раница). Мъжът тича с нея, носейки я на раменете си 250 метра, преминавайкки през различни препятствия. Надпреварата е оспорвана и доста забавна, както за състезателите, така и за публиката.
- Advertisment -

Must Read

Девет са кандидатите за кметското място в Асеновград

Вчера, в 17:00 ч., приключи регистрацията на кандидатските листи за предстоящите на 29-ти октомври местни избори. Вече са ясни всички кандидати за кметското място...