19.7 C
Асеновград
сряда, 22 май, 2024

Дневник 20.09.2023

-

  •  Днес, по време на 55-то Редовно заседание на Общински съвет-Асеновград, бе приет Разчетът за финансиране на капиталовите разходи на Общината за 2023 г. Подкрепата на т.нар. инвестиционна програма, както се очакваше, породи дълга дискусия.
  •  Дискусия на заседанието на Общинския съвет предизвика и въпросът с недостигът на над 100 свободни места в детските и яслените групи в Общината.
  •  Жители на кв. „Изток“ се свързаха с нас, за да споделят свой проблем, свързан с неасфалтиран участък, който с времето става все по неугледен и опасен. Става въпрос за отсечка зад блок 12, последната подобна неасфалтирана в района, която „чака“ това да се случи десетки години. Живеещите в блока обаче вече не искат да чакат.
  •  Фотоизложба под заглавието „Оставаме” на фотографа Никола Каракостов бе открита в  Градска библиотека „ Паисий Хилендарски“ в Асеновград. Снимките са запечатали хора и моменти, плажуващи на градския плаж.
  •  И тази година месец септември ще е богат на събития. Освен „Есенни празници“ в Асеновград, ще се проведе превърналият се в традиция „Есенен панаир на занятите“. Той отново ще е позициониран в Стария град на Пловдив.
  •  Дните от 16-ти до 22-ри септември са обявени за Европейска седмица на мобилността. Това е ежегодна инициатива на Европейската комисия за устойчива градска мобилност.
- Advertisment -

Must Read

Дневник 21.05.2024

Три предложения за удостояване със званието „Почетен гражданин на Асеновград“ са внесени от инициативни комитети в Общинския съвет. Те ще бъдат подложени на...