27.7 C
Асеновград
събота, 20 юли, 2024

Дневник 21.11.2023

-

  •  Бурният вятър през изминалите почивни дни предизвика множество аварии и доведе до повреди в различни части на града, свързани с уличното осветление. Това информират от Община Асеновград с уточнението, че част от повредите са отстранени, а по други все още се работи.
  •  Денят на християнското семейство отбелязваме всяка година на 21-ви ноември. Основна, най-важна част на всяко семейство са децата – знаят ли обаче те какво символизира днешният празник и защо той се нарича така. Оказва се, че да. Поне това се отнася за подготвителната група на ДГ „Зорница“.
  •  Днес, на самия празник Въведение Богородично, в параклиса в кв. „Запад“ отново се стекоха хора, за да почетат този ден, като запалят свещ и се помолят за здраве. Входът на параклиса бе украсен с венец от цветя, а рисунките на децата от детската градина бяха разположени на видно място.
  •  Ученици на СУ „ Св. Св. Кирил и Методий“  се срещнаха с възпитаничка на гимназията, която след завършването си е сбъднала своята мечта да напише книга.
  •  Днес светът отбелязва Деня на телевизията.
  •  СК „Оками Дожо“ може да се похвали с пореден медал от Световно първенство. Мариан Балабанов грабна бронза при юношите в кат. 80 кг. Общо шестима спортисти от асеновградския клуб участваха на международния форум, сега те се подготвят за представянето си на предстоящото Европейско първенство, което ще се проведе в София.
- Advertisment -

Must Read

Връчиха почетен плакет на Асен Чойков

Днес, кметът на града д-р Христо Грудев връчи почетен плакет на Асен Чойков, който спечели един сребърен и един бронзов медал на провелото се...