8.7 C
Асеновград
петък, 31 март, 2023

Дневник 22.02.2023

-

  •  Защо художественото осветление на Асеновата крепост не работи и ще бъде ли то възстановено скоро – това питане бе отправено на днешната сесия на Общински съвет-Асеновград.
  •  Общинските съветници на Асеновград се въздържаха да гласуват точки, свързани със спорния казус за инвестиционните намерения за кариера в землището на село Горнослав.
  •  По 10 хил.лв. за пострадалите от земетресенията в Турция и за Сирия ще бъдат отпуснати от бюджета на Община Асеновград по решение на Общинския съвет.
  •  Със закъснение се движеха почти всички сутрешни влакове между Асеновград и Пловдив днес. Закъсненията бяха между 15 и 25 минути. Един от най-натоварените, спрямо броя на пътуващите влакове – този в 6:25, с който се придвижват ученици и работещи в Пловдив, потегли със закъснение от 23 минути заради повреда на електрическата мотриса. Закъснения имаха още няколко влака до 10 часа сутринта.
  •  Днес бе даден старт на строеж на нова Клиника по педиатрия към УМБАЛ „Св.Георги“ – Пловдив.
  •  Добра новина! Необходимата сума за чернодробната трансплантация на 19-годишната Анита от Асеновград вече е събрана! Още днес младото момиче ще бъде транспортирано до клиниката за трансплантация, заявиха за ТВ САТ КОМ част от организаторите на кампанията за нея.
  •  Всяка последна сряда на месец февруари се отбелязва Световният ден срещу тормоза в училище. По този повод гостувахме на ученици от ОУ „Ангел Кънчев“ – Асеновград.
- Advertisment -

Must Read

Асеновградчанинът Йордан Самаров с награда от конкурса „Фермер на Тракия“

На юбилейният 20-ти конкурс „Фермер на Тракия“, асеновградчанинът Йордан Самаров бе удостоен с почетното 2-ро място в раздел „Растениевъдство“. Пред наш екип той сподели,...