19.7 C
Асеновград
вторник, 23 юли, 2024

Дневник 22.03.2024

-

  • Първа пролет, с шествие от Пловдив до Бачковския манастир, отбелязаха мотористите от региона, и не само. В мотошествието се включиха стотици мотори, като сред техните собственици имаше и такива от по-далечни краища на страната.
  • 34-годишен пешеходец почина на място, след като бе блъснат вчера от товарен автомобил в участъка между селата Караджово и Катуница. Сигналът за трагичния инцидент е получен към 19.30 ч. Водачът на товарната кола е на 55 години, изпробван е за употреба на алкохол и наркотични вещества. Резултатите му са отрицателни. Задържан е за 24 часа. Служители на Районно управление на полицията в Асеновград изясняват причините за случилото се. Образувано е досъдебно производство.
  • Днес в ранните часове на деня се извърши премахване на дърво от тротоарната мрежа на ул. „Клокотница“. Кое наложи отстраняването?
  • Започна ларвицидната обработка на водните зони в Асеновград. Предстои да бъдат обработени и зелените площи на територията на Общината.
  • Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ ще стане домакин на уъркшоп на тема: „Онлайн ресурси за формално и неформално образование“.
  • Децата от ресурсната група на ОУ“ Петко Каравелов“  отбелязаха настъпването на пролетта със засаждане на цветя в уличния двор. Използвахме повода да поговорим и с новия директор на учебното заведение.
  • Пролетно забавление с ретро настроение – наш екип присъства на празник в ДГ „Зорница“, целящ да покаже на децата акценти от близкото минало и същевременно да накара родителите да се върнат само няколко десетилетия назад във времето, които всъщност са от миналия век.
  • Девойки и юноши до 20 г. – тази възрастова група се състезава днес на държавното първенство по вдигане на тежести в Асеновград. След децата, кадетите и кадетките, в четвъртия ден от шампионата медали за асеновградския щанги клуб донесоха и по-големите му представители.
  • Асеновград е домакин на още едно държавно първенство през уикенда – по карате киокушин за мъже и жени, юноши и девойки (младша и старша възраст).
- Advertisment -

Must Read

Концерт на арфа и флейта

На концерт с танцова музика от различни епохи и жанрове ще стане домакин Градската библиотека „Паисий Хилендарски“. Гражданите и гостите на града ще могат...