33.9 C
Асеновград
вторник, 25 юни, 2024

Дневник 22.11.2023

-

  •  На 4-ти декември грейва елхата на центъра на Асеновград. Поставянето на празничната украса на площада вече започна, предстои и монтирането на коледното дърво.
  •  И тази година Дневният център за деца с увреждания в Асеновград и Етнографската къща ще спазят традицията, като организират Коледна работилница и Коледен Базар.
  •  Днес, в следобедните часове, се проведе извънредно заседание на Общински съвет-Асеновград. Дневният ред включваше едва две точки – за избор на временна комисия за изготвяне на Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет и за избор на заместник – председател на местния парламент. Кои бяха избраните и как премина сесията, гледайте утре в новинарската ни емисия.
  •  В Деня на християнското семейство ученици и учители от ПГ „Свети Патриарх Евтимий“ в Асеновград  направиха дарение на детското отделение на местната многопрофилна болница за активно лечение. Какво е дарението и как бе прието, показва и разказва следващото видео.
  •  Припомняме, че утре, 23-ти ноември,  потребителите на всички мобилни оператори в Пловдивска област ще получат тестово съобщение за опасност. Това важи и за областите Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Хасково.  Системата е изработена от Министерството на вътрешните работи и Министерството на електронното управление. Целта е населението да бъде информирано своевременно чрез съобщение, което всеки да получи на телефона си, в случай на опасност от бедствия. Днес системата беше тествана в Софийска област, Перник, Благоевград и Кюстендил, а на 29 ноември е планиран национален тест в цялата страна.
  •  За първи път в историята националният отбор на България е европейски шампион по шахмат за жени. Асеновград трябва да е още по-горд от този факт, тъй като заслуга за титлата имат две представителки на Спортен клуб по шахмат „Асеновец“. По този повод разговаряме с треньора Неделчо Чепаринов
  •  Двама треньори от школата на ФК „Шипка Старс“ ще участват в треньорски курс в култовия ФК Барселона. Димитър Илиев и Георги Карев ще могат да наблюдават мачове, да се запознаят с тренировъчния процес и начина на работа в именитата школа.
- Advertisment -

Must Read

Стартираха дейностите по подмяна на уличното осветление

Днес в община Асеновград се проведе встъпителна пресконференция по повод стартиране на дейностите по подмяна на уличното осветление в града. Пресконференцията откри кметът на...