33.7 C
Асеновград
събота, 22 юни, 2024

Дневник 23.01.2024

-

  • Във връзка с постъпило съобщение за поставени взривни устройства в учебни заведения, са предприети полицейски проверки в училища в цялата страна. Това съобщиха от МВР днес, с уточнението, че на този етап сигналът не се потвърждава и занятията се провеждат по план.
  • Възрастен водач на автомобил загина при пътен инцидент в с. Бачково. Шофьорът се ударил в автомобил, паркиран встрани от пътното платно.
  • Пореден акт на вандализъм възмоти обществеността в град Асеновград.
  • Приключиха дейностите по ул. „Александър Стамболийски“ в Асеновград, целящи подобряване безопасността на движението, както за пешеходците, така и за водачите на превозни средства. Вижте какво бе направено с финансовата подкрепа на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.
  • Местна инициативна група „Куклен – Асеновград“ подписа първи договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по процедура „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на близо 345 хил. лв. и ще бъде насочена  към 3 читалища в Асеновградско.
  • Община Куклен започна строителството на нова детска площадка. Проектът също се осъществява по проект на Местната инициативна група “Куклен- Асеновград“, като средствата са осигурени от Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.“
  • Община Куклен стартира и  изграждане на игрище за футбол на малки врати.
  • Вече 52 години успехите на асеновградският спортист и треньор Иван Гюлев в Ловно-стрелковите състезания са ненадминати. Какви отличия успя да завоюва и през 2023 г. клуб „Асеновци-спорт“.
- Advertisment -

Must Read

Седмокласниците се явиха днес на НВО по Математика

Близо 60 000 седмокласници се явиха днес на Националното външно оценяване по Математика. Както на изпита по български език и литература, който се проведе...