8.7 C
Асеновград
четвъртък, 30 март, 2023

Дневник 23.02.2023

-

  • В Община Асеновград днес се проведе пресконференция относно стартирането на проект „Грижа в дома“.
  • Окръжния съд в Пловдив осъди 41-на годишна жена на една година затвор, глоба от 500 лв. и забрана да управлява автомобил две години. Причината е шофиране след употреба на алкохол. В момент на проверка от страна на пътна полиция, нарушителката е била с над 1.6 промила алкохол в кръвта.
  • След зачестилите сигнали на граждани използващи линиите на градския транспорт в Асеновград, и публикациите по този въпрос в социалните медии, решихме да направим анкета сред пътуващите.
  • Одобрението на Общински съвет-Асеновград по кандидатстване на Общината за изграждане на футболно игрище с обновено тревно покритие по програма на УЕФА, повдигна допълнителни въпроси на февруарската сесия. Част от тях бяха във връзка с това – какво се случва с преговорите за спонсорство на компания за залози за ФК ‚Асеновец“.
  • Режим на водата се въвежда в село Добралък община Куклен, съобщават от водоснабдяване и канализация в Пловдив. Селото ще е без водоподаване в часовете от 18,00ч. до 08,00ч. сутринта по заповед, издадена от кметския наместник на с. Добралък. Причината за въвеждане на режим на водата е намаления дебит във водоизточника. При задълбочаване на сушата е възможно да се премине на друг режим, при което населението ще бъде уведомено е посочено още в съобщението. Недостигът на водата в района става все осезаем, показва честото въвеждане на режим през последните години.
  • Две купи спечели футболен клуб „Шипка старс“ от международен турнир в Пловдив. Асеновградският клуб участва с всички възрастови групи в състезанието, вижте кои са призьорите сред тях.
- Advertisment -

Must Read

Асеновградчанинът Йордан Самаров с награда от конкурса „Фермер на Тракия“

На юбилейният 20-ти конкурс „Фермер на Тракия“, асеновградчанинът Йордан Самаров бе удостоен с почетното 2-ро място в раздел „Растениевъдство“. Пред наш екип той сподели,...