32.7 C
Асеновград
събота, 22 юни, 2024

Дневник 23.05.2024

-

  • Вълната от ВиК аварии в Асеновград продължава. Няколко поредни дни различни, а понякога и едни и същи райони на града, не се разминават без да се наложи пътното платно да бъде разкопано от работните групи на водното дружество и съответно домуващите в близост остават без водоподаване, докато се поправи авариралият водопровод.
  • За избуяла растителност на Асеновградско шосе алармирахме Агенция „Пътна инфраструктура“ през лятото на миналата година. Сега, след дъждовната пролет, изглежда, че положението на пътя между Асеновград и Пловдив ще се повтори. Преди тревите и храстите да започнат отново да пречат на добрата видимост на шофьорите, питаме отново: Ще се предприемат ли мерки?
  • Наближава крайният срок, в рамките на който избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да гласуват в изборното помещение, могат да подават заявление, за да упражнят правото си на глас с помощта на подвижна избирателна кутия.
  • В Историческия музей бе открита изложбата „Хора и улици…на Станимака с любов“. Поводът за нея е навършването на 90 години от преименуването на града и 75 години от смъртта на фотографа Крум Савов.
  • При благоприятни метеорологични условия, в Пловдив ще се извършат растителнозащитни мероприятия на розови насаждения и дезинфекция на тревни площи.
  • За 11-та година община Пловдив ще бъде домакин на кампанията „Книги за смет“.
  • Кулминацията на Майските културни празници на Асеновград предстои през следващите дни. Вижте заключителните мероприятия и най-вече тези, планирани за Празника на града – в неделя, 26-ти май.
- Advertisment -

Must Read

Седмокласниците се явиха днес на НВО по Математика

Близо 60 000 седмокласници се явиха днес на Националното външно оценяване по Математика. Както на изпита по български език и литература, който се проведе...