8.7 C
Асеновград
петък, 31 март, 2023

Дневник 25.01.2023

-

  •  Днешното януарско заседание на Общински съвет – Асеновград премина без особени дебати и разисквания по точките от Дневния ред.
  •  След края на редовната сесия на Общинският съвет в Асеновград, опит да се изкажат направиха и граждани от с. Горнослав, Долнослав, Червен, Орешец и Добростан.
  •  Коментар по повод на възникналата ситуация на редовната общинска сесия, пред нашата камера направи  председателят на Общинския съвет – Драгомир Георгиев.
  •  Нарушено ще бъде водоподаването в Асеновград през утрешния ден. Обявено е, че проблем с водата в рамките на града е възможно да има от 8 ч. сутринта до 17 ч. следобед, но от ВиК – Асеновград заявиха за ТВ САТ КОМ, че ще се работи максимално бързо и вероятно водоподаването ще бъде възстановено доста по-рано. А причината за вероятната липса на вода в Асеновград утре е ремонт на помпена станция „Катуница“. През днешния ден също в голяма част от града вода нямаше в продължение на няколко часа, а на места налягането бе слабо. Причината за това отново бе авария на помпена станция, но на „Лаково“.
  •  Българите ще гласуват за нов парламент на 2 април 2023 година. Това обяви президентът на България – Румен Радев.
  •  Община Асеновград отправя апел към хората, своевременно да сигнализират за възникнали бедствени ситуации,инциденти и  аварии, следствие на влошените метеорологични условия.
  •  Със служба и курбан Пчеларско дружество – Асеновград ще почете в храм „Св.  Николай Чудотворец“ закрилника на пчеларите Св. Харалампий. Празникът е на 10-ти февруари, но тъй като се пада през седмицата от дружеството са решили да го отпразнуват предната събота, още на 4-ти.
  •  След тримесечна пауза от интензивни тренировки, БК „Асеновец 2005“ отново има свое място на закрито, където отборите да се подготвят за мачовете. Ремонтът на спортна зала „Асеновец“ и липсата на помещение, което да я замени, докато работата там тече, се отрази на адекватната подготовка на състезателите и сега се отразява и на резултатите, споделиха от клуба. Те обаче са готови да наваксат през пролетта.
- Advertisment -

Must Read

Асеновградчанинът Йордан Самаров с награда от конкурса „Фермер на Тракия“

На юбилейният 20-ти конкурс „Фермер на Тракия“, асеновградчанинът Йордан Самаров бе удостоен с почетното 2-ро място в раздел „Растениевъдство“. Пред наш екип той сподели,...