19.7 C
Асеновград
понеделник, 5 юни, 2023

Дневник 25.05.2023

-

Фондация Подкрепа и обновяване на Украйна откри свой център в Асеновград. Живеещите в града украинции отправиха благодарности към тези, които ги подкрепят морално и материално в процеса им на социализация.

От Областна дирекция на МВР съобщават, че през изминалто денонощие са регистрирани седем престъпления.

Времето на баловете настъпи. Балът е един от най-запомнящите се моменти в живота на всеки човек, който носи скъпи спомени и към който се връщаме с носталгия. На 24-ти май стотици младежи от Асеновград изживяха своя миг и отпразнуваха балната си вечер. Наш екип присъства в дома на един абитуриент, за да Ви покажем вълнението и приготовлението за празника.

Абитуриенти на три асеновградски учебни заведения преминаха под арка от балони и по червен килим на централния площад в града снощи. Преди те да се отправят към балната им вечер бяха изпратени тържествено от свои близки и приятели. Зрелостниците получиха поздравления и от кмета на Асеновград д-р Христо Грудев.

17 630 лв е сумата, която бе събрана по време на благотворителния концерт в подкрепа на Рамадан. Музикалното събитие бе организирано от Общински младежки съвет – Асеновград.

По повод своя 85 – ти юбилей учителката на поколения асеновградчани Надежда Стоименова отново организира благотворителна кампания.

Днес българската православна църква чества един от 12-те големи празници – Възнесение Господне. На 40-тия ден след Възкресение  Христово отбелязваме деня, когато Божия син се възнася на небето. В чест на Бога Спасител празника се нарича още Спасовден.

12-годишните от БК „Асеновец 2005“ станаха четвърти в страната. Момичетата от Асеновград стигнаха до полуфинал на Държавното първенство, което се проведе в Русе. Малко не достигна на асеновградчани да се класират за финала, но загубиха полуфиналната среща със Светкавица с 84:56. „Децата показаха голямо желание и хъс за победа. Доволни сме от представянето спрямо изминалата тежка година и липсата на тренировъчен процес“, сподели треньорът и президент на клуба Диян Гочев. Мачът за третото място бе със Левски, но Асеновец не успя да надделее над столичния отбор.

- Advertisment -

Must Read

Певчески състави от Асеновград и Новаково с медали от фолклорен шампионат

Вокална формация за стари градски песни "АБЕЛ" към НЧ "Св преп Паисий Хилендарски -1997г." гр. Асеновград, с ръководител Кристина Чолакова, завоюва златен медал от...