33.7 C
Асеновград
събота, 22 юни, 2024

Дневник 26.01.2024

-

  •  Във връзка с повишената заболеваемост на територията на страната и област Пловдив, днес отново заседава Областният оперативен щаб. Той реши учениците да преминат в неприсъствена форма на обучение.
  •  Към края на деня Министерството на образованието и науката публикува нова информация, която промени дните на неприсъствената форма на обучение при учениците от област Пловдив. Те ще учат от вкъщи от 29-ти януари до 2-ри февруари включително.
  •  Множество теми бяха подложени на разискване по време на публичното обсъждане на проекта на бюджета на община Асеновград за настоящата година.
  •  Медийният диалог между инвеститор и протестиращи, относно стартирането на кариера за мрамор в землището на асеновградското село Горнослав  продължава.
  •  Предстои да отбележим един от най-големите празници според българските народни традиции – Свети Трифон.
  •  Нови 20 електронни административни услуги предоставя Министерството на вътрешните работи.  „С тази стъпка ще бъде намалена административната тежест за хората и бизнеса“, казват от МВР, като уточняват, че освен въвеждането на новите услуги, ще бъдат подобрени и улеснени процесите по заявяването и обработката на съществуващите такива.
- Advertisment -

Must Read

Седмокласниците се явиха днес на НВО по Математика

Близо 60 000 седмокласници се явиха днес на Националното външно оценяване по Математика. Както на изпита по български език и литература, който се проведе...