15.7 C
Асеновград
неделя, 21 април, 2024

Дневник 26.09.2023

-

  • Днес бе последният ден за регистрация на кандидатските листи в Общинските избирателни комисии. Малко преди да изтече крайният срок станаха ясни част от кандидатурите за кмет на Асеновград на партии и коалиции, които не бяха обявени до последния момент. Сред тях са кандидатите на Герб, ДПС и местната коалиция „Партия Консервативна България“ (Български възход).
  • Два поредни дни ВиК аварии оставиха част от Асеновград без вода през по-голямата част от деня. Вижте къде работеха екипите на водното дружество вчера и днес, за да отстранят повредите.
  • Проектът на графика за движение на влаковете за 2024 г. е публикуван за обществено обсъждане. Клиентите на транспортната компания могат да се запознаят с разписанието  и да реагират с аргументирани предложения към превозвача.
  • Цялостният ремонт на читалище „Родолюбие“ е към края си, остават най-вече довършителни дейности, съобщиха от Община Асеновград. Става ясно, че се очаква до няколко седмици да се пристъпи и към официалното откриване на обновеното читалище.
  • По повод Световният ден на туризма от Общинско предприятие „Туризъм“ ще организират поход. Той ще се проведе утре, 27-ми септември. Ще стартира в 9:30 часа пред сборния пункт местността „Метоха“, а крайната му точка ще е параклис „Св.Димитър“. Маршрутът и тази година ще премине през екопътека ‘‘Кутрата‘‘.Всички жители и гости на Асеновград, които имат възможност и желание, могат да се включат в инициативата.
  • 866 нарушения на Закона за движение по пътищата са извършени от мотористи през летните месеци,  това сочат данни на „ Пътна полиция“  – Пловдив.
  • За първа година в Пловдив ще се проведе Фестивал на шоколада. Къде ще е позициониран и какво ще могат да видят и да вкусят посетителите му?
- Advertisment -

Must Read

На 1-ви май пещера „Добростански бисер“ отново отваря врати

На 5 км. от красивото планинско село Добростан се намира пещерата „Добростански бисер“. "Това е един от най-посещаваните обекти, до който се достига след...