26.7 C
Асеновград
четвъртък, 18 юли, 2024

Дневник 27.06.2024

-

  •  Над 220 деца ще се включат в безплатните занимания „Шарена ваканция“ в Асеновград. Списъците с одобрените за детската лятна академия вече са ясни.
  •  Анонс: От понеделник 1-ви юли предстои близо 2 милиона пенсионери да получат увеличение на своята пенсия.
  •  Асеновградчанката Дими Червенлиева по собствена инициатива постави красива, специално изработена за самият връх „Анатема“ табела. За ТВ САТ КОМ Дими Червенлиева коментира това така: „Направих го , защото хора от цяла България идват по тази пътека и качват върха, без да знаят кой точно е. Реших да го направя за града и хората, сега като се снимат с табелата ще отбелязват страхотния ни град и този емблематичен за града връх.“
  •  Пътуваща изложба, посветена на Николай Хайтов гостува в Куклен. Събитието  е част  от програмата в  чест на 105 г. от рождението на писателя и се реализира под патронажа на Министерството на културата.
  •  Министерството на земеделието и храните обяви, че удължава срока за подаване на заявления за подпомагане с директни плащания по Кампания 2024. Крайният срок от 30-ти юни се удължава с още една седмица и се измества за 8-ми юли.  Промяната е на база извършен анализ от Министерство на земеделието и храните, който обхваща подадените заявления и очертаните площи в Интегрираната система за администриране и контрол.
  •  В следващите три дни Араповският манастир „ Света Великомъченица Неделя“ ще бъде домакин, за трета поредна година, на Български събор“Ангел войвода“. Там тече усилена подготовка.
  •  Седмица по-късно на Араповския манастир ще се проведе и друго мащабно събитие. Двудневен фолклорен фестивал под надслов „Да съхраним българските традиции и дух“.
  •  Предвид очакваното решение на Комисията за енергийно и водно регулиране за нови цени на електроенергията от 1-ви юли 2024 г. EVN България предоставя на своите битови клиенти възможност сами да отчетат електромерите си и да предоставят данните на дружеството.
- Advertisment -

Must Read