15.7 C
Асеновград
неделя, 21 април, 2024

Дневник 27.10.2023

-

  •  Около 1000 служители от структурите на ОДМВР – Пловдив са ангажирани за обезпечаване на обществения ред и охраната на изборните места. Създадена е необходимата организация приетите сигнали за злоупотреби и нарушения на изборния процес да се проверяват бързо, своевременно и ефективно, както и да се уведомява ръководството на МВР и прокуратурата, уверяват властите.
  •  Днес бе последният ден, в който партиите и коалициите можеха да извършват предизборна агитация за местните избори, които ще се състоят тази неделя 29-ти октомври.
  •  Междувременно днес се разрази скандал във връзка с машинния вот и неговата сигурност. Бе оповестен  ДОКЛАД на ДАНС, според който камери са заснели как зам.-министърът на електронното управление записва на телефона си и прехвърля на флаш-памет процеса по генериране на кода на машините за гласуване. Някои партии поискаха отмяна на машинното гласуване в тази връзка, но според експерти по конституционно право това е на практика невъзможно. Кандидатите за местния вот обаче имат право да обжалват резултата от изборите, ако се посочи конкретна секция или устройство, за които има съмнение за манипулация. В следобедните часове днес пък сайтовете на ЦИК и Общинските избирателни комисии се сринаха. Не стана ясна причината за това, но скоро достъпът до тях бе възстановен.
  •  „Искате ли село Белащица, запазвайки статута си на село, да се отдели от Община Родопи и да се присъедини към Община Пловдив“. На този въпрос следва да отговорят жителите на селото по време на референдум. Днес стана ясно, че такъв ще бъде проведен на 17-ти декември.
  •  По повод предстоящия „Ден на народните будители“ в Градската библиотека „Паисий Хилендарски“ се проведе библиотечен урок пред ученици от ОУ „Отец Паисий“ в Асеновград.
  •  Близо 2600 лв. са събраните средства от базара за Гошко, организиран в ОУ „Отец Паисий“. Сумата вече е преведена по сметката на момчето.
  •  Тази седмица е последният уикенд на месец октомври и предстои да се върнем към астрономическото време.
- Advertisment -

Must Read

На 1-ви май пещера „Добростански бисер“ отново отваря врати

На 5 км. от красивото планинско село Добростан се намира пещерата „Добростански бисер“. "Това е един от най-посещаваните обекти, до който се достига след...