8.7 C
Асеновград
четвъртък, 30 март, 2023

Дневник 28.02.2023

-

  • Консултациии за формиране на съставите на секционните избирателни комисии се проведоха при кмета на града д-р Христо Грудев.
  • През последните два дни Община Асеновград провежда акция по почистването на незаконнообразуваните сметища на нейна територия.  Наложени са и санкции на установените нарушители.
  • В навечерието на Баба Марта и настъпването на пролетта ученици от ОУ „Отец Паисий“ научиха интересни легенди за произхода на мартеничките, за старите обичаи, за играчка от миналото, характерна само за района на Асеновград, а за да им бъде още по-забавно – прескачаха огън. Всичко това бе организирано по инициатива на „Исторически музей-Асеновград“.
  • Ден преди първи март в Градска библиотека „ Паисий Хилендарски“ в Асеновград се проведе работилница за изработване на мартеници.
  • Националната здравноосигурителна каса и Българския лекарски съюз подписаха съвместно указание за издаване по електронен път на „Протокол за предписване на лекарствени продукти, заплащани от НЗОК/РЗОК“.
  • На областно събрание  директорът на БЧК-Пловдив Таня Георгиева, отчете ръст във всички дейности на организацията – броя на запазените членове, повишаване на броя на доброволците, на изпълнените проекти и такива, които са в процес на изпълнение . Лицата на които е оказана помощ през 2022 година са над 10 000 човека, в това число лица и семейства от Украйна, потърсили временна закрила; уязвими български граждани в тежко социално положение; възрастни и самотни хора; пострадалите от наводненията в община Карлово.  Психолози са оказали психологическа помощ и подкрепа на около 4000 души и са раздадени над 2 500 пакета с хранителни продукти на нуждаещи се.
  • След като спечели купа „Странджа“ за четвърти път и златния медал в своята категория на престижния боксов турнир, Станимира Петрова започва с подготовката за предстоящото световно първенство в Индия. Въпреки натоварения си график, асеновградчанката сподели с нас специално видео, записано за зрителите на телевизия ТВ САТ КОМ, във връзка с последния й успех и очакванията за световния шампионат .
  • Община Асеновград оправя предизвикателство към жителите на града. В него е замесен така наречения  „Шишеяд“ .
- Advertisment -

Must Read

Асеновградчанинът Йордан Самаров с награда от конкурса „Фермер на Тракия“

На юбилейният 20-ти конкурс „Фермер на Тракия“, асеновградчанинът Йордан Самаров бе удостоен с почетното 2-ро място в раздел „Растениевъдство“. Пред наш екип той сподели,...