15.7 C
Асеновград
неделя, 21 април, 2024

Дневник 28.03.2023

-

  • Тече ли отново Спортна зала „Асеновец“? След снощния силен вятър и дъжд по стените на залата се забелязаха течове дни след края на ремонта в нея. Откъде са течовете този път и какво ще бъде предприето, за да не се появят отново, провери наш екип.
  • Оранжев код за бурни ветрове бе обявен днес за 8 области от страната, включително за Пловдивско. Силните пориви на вятъра започнаха още вчера в следобедните часове – какво са щетите в областния град и има ли такива и в Асеновград?
  •  Криминално проявен и осъждан жител на Асеновград се издирва като заподозрян за увреждане на чуждо имущество. съобщават от полицията. От  там информират и за катастрофа, при която са пострадали  жена и две момичета. Инцидентът е станал вчера в района на 38-ми км на пътя Асеновград – Смолян.
  • Към този момент обявените свободни работни места в Асеновград са 207. Повечето от тях са за лица със средно и основно образование.
  • Информация за циментирано дърво  бе пусната в интеренет пространството вчера.
  • Община Асеновград информира своите жители, че ще се проведе тренировка на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване. Тренировката включва излъчване от сирените системи на акустични сигнали и гласови съобщения за техническа проверка. В теста влиза и локалната система разположена в района на завод до кв. Запад. Системата се тества два пъти годишно – през април и октомври. Първата проверка ще се извърши на 3-ти април в 11:00 часа.
  • 6200 лв. бяха събрани от двата благотворителни базара, разположени на центъра на Асеновград покрай 1-ви и 8-ми март, в подкрепа на Мария Панева от Садово.
  • За втора поредна година в асеновградското село Новаково се проведе кулинарна изложба. Сладки и солени изкушения, приготвени от местни жени, бяха представени на събитието.
  • Повод за гордост и радост донесе асеновградчанката Мария Йовкова. На републиканското първенство по тенис на маса, което се проведе в Панагюрище, сред 32 жени и изиграни пет мача, нашата тенесистка заслужено спечели златен медал и се изкачи на първото място в почетната стълба. „За мен всеки мач е труден, защото се старая да съм концентрирана на 100%, независимо дали е първи кръг или финалната среща“ – коментира Мария Йовкова за зрителите на ТВ САТ КОМ. Интервю с нея, очаквайте скоро.
- Advertisment -

Must Read

На 1-ви май пещера „Добростански бисер“ отново отваря врати

На 5 км. от красивото планинско село Добростан се намира пещерата „Добростански бисер“. "Това е един от най-посещаваните обекти, до който се достига след...