28.7 C
Асеновград
вторник, 25 юни, 2024

Дневник 28.04.2023

-

  • Днес се проведе съревнованието между отборите  „Млад огнеборец“, което бе организирано от Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“.
  • За възможно предстоящо спиране на водата през следващата седмица, предупреждават от ВиК. На 2-ри май, вторник, заради работа по водопровода между Помпена станция Катуница и град Асеновград е възможно в рамките на града водоподаването да бъде нарушено. За момента не се уточнява часови диапазон, в който се очаква домакинствата да имат липса на вода.
  • Защо, пет месеца след пожара, сем. Мехмедови от Асеновград нямаше достъп до опожарения апартамент, в който бяха настанени. Жилището е общинска собственост и семейството има желание да го ремонтира и да остане да  живее там спокойно. До преди два дни обаче нямаше разрешение за това. Няма още и становище за причината за пожара. Изпратихме запитване по темата до Регионална прокуратура – Пловдив.
  • Кулминацията по повод 10-годишнината на Театрална работилница за мечти е пиесата „Лунатици“. Комедията бе поставена премиерно снощи пред асеновградска публика.
  • Конкурс за детска рисунка на тема: „Мисли зелено“ е поредна инициатива, ориентирана към мотивирането на децата да опазват околната среда.
  • Възпитаниците на Танцова формация Косара спечелиха поредни първи и втори места от престижни танцови състезания в Пловдив.
  • Предстои поредица от три почивни дни. Освен уикенда, неработен ден е и понеделник, тъй като тогава е 1-ви май – Денят на труда.
- Advertisment -

Must Read

Стартираха дейностите по подмяна на уличното осветление

Днес в община Асеновград се проведе встъпителна пресконференция по повод стартиране на дейностите по подмяна на уличното осветление в града. Пресконференцията откри кметът на...