13.7 C
Асеновград
неделя, 26 май, 2024

Дневник 28.07.2023

-

  •  Сухи треви горяха днес в близост до жп релсите в района между Асеновград и Крумово. Пожарът не бе сериозен, но в момента, в който възникна, се извършваше учение на гасене от въздуха. Така в потушаването на пожара се включи и вертолет.
  •  И през месец август ще има планирани изключвания на електрозахранването в Асеновградско.
  •  А през днешния ден в Асеновград имаше чести краткотрайни прекъсвания на тока. Това в нередки случаи води до повреда в електроуредите. Ето защо попитахме EVN – каква е причината. От там ни отговориха, че тези прекъсвания не са поради аварии, а са резултат от техническа дейност на Електроенергийния системен оператор (ЕСО). Няма информация колко време се очаква да продължат дейността и съответно смущенията в електрозахранването.
  •  Режим на водата е въведен в асеновградското село Тополово.
  •  От днес е въведен и режим на водата в село Добралък, община Куклен. Причината отново е намален дебит във водоизточника, съобщават от ВиК. Селото ще бъде без водоснабдяване в часовете от 18,00 ч. до 06,00ч. сутринта. При задълбочаване на сушата е възможно да се премине и на друг режим.
  •  Окръжна Прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем 30-годишен мъж за извършено убийство в с. Цалапица. Издирват го с Европейска заповед за арест.
  •  От Комисията за защита на потребителите уведомяват, че поради технически проблеми, подаването на жалби и сигнали чрез интернет страницата им е затруднено, както и получаването на съобщения чрез официалните електронни пощи на институцията и системата за електронен обмен на съобщения. „Екипът на КЗП работи усилено за отстраняване на възникналата в последния месец ситуация, за която са уведомени службите за сигурност и дирекция „Киберпрестъпност“ при ГДБОП, които извършват проверки“, казват от комисията. Уточнява се, че прием ще се извършва на място във всички офиси на KЗП, чрез писма с обратна разписка и чрез системата за сигурно електронно връчване.
  •  Министерството на туризма стартира кампания под надслов „Моето лято в България“.
  •  Министреството на иновациите и растежа отваря за кандидатстване за фирми процедурата „Кръгова икономика“ по Плана за възстановяване.
  •  Бълкарска федерация Кану – каяк ще проведе Държавен шанпионат в гр. Пловдив от 3 -ти до 6-ти август. Гребците от спортен клуб по кану-каяк Асеновец също ще се включат в надпреварата.
- Advertisment -

Must Read

24 май – Ден на българската азбука, просвета и култура

На днешния празничен 24-ти май България отдава почит на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност....