15.7 C
Асеновград
неделя, 21 април, 2024

Дневник 28.09.2023

-

  • Днес в 18:00 часа се проведе заседание на Общинска избирателна комисия-Асеновград. То бе с цел да се определи под кои номера ще се явят на изборите на 29-и октомври местните коалиции, независимите кандидати и инициативните комитети.
  • Както вече Ви съобщихме, девет са регистрираните кандидатури за кмет на община Асеновград на предстоящите на 29-ти октомври избори. Представихме Ви и подробно част от тях – днес ще Ви запознаем с издигнатите от Левицата и Национално движение за права и свободи кандидати.
  • Кои са петимата кандидати за кметското място в Куклен – сега ще ви запознаем с техните визитки.
  • Полицията издирва 62-годишнен жител на асеновградското село Патриарх Евтимово. Иван Апостолов Петров е в неизвестност от миналата седмица.
  • Нови правила, свързани с издаването на медицински извинителни бележки от личния лекар или от друг лекар специалист в болничната или извънболничната помощ, влизат в сила от 1-ви октомври.
  • Само преди дни „Капачки за бъдеще“ регистрира петата детска неонаталана линейка. Ще има ли нова кампания за събиране на капачки, кенчета и пластмасови бутилки.
  • ФК „Асеновец“ с категорична победа срещу втория отбор на Берое, Стара Загора. Двубоят, който се игра снощи, завърши 0:3, в полза на гостуващия тим от Асеновград.
  •  На 26-ти и 27-ми септември се проведоха стартовете на Международната федерация по ски  – ролкови ски. Състезанието бе от висок клас и с международното участие на състезатели от пет държави. Както в първия ден на 5-километровата дистанция – класическо изкачване, така и във втория на 10 км. – свободен стил  при жените, на трето място се нареди Елена Христева от Асеновградския клуб – Тритон Ектрийм. Това, че се състезава в по-горна възрастова група, не й попречи да донесе два бронзови медала на клуба.
- Advertisment -

Must Read

На 1-ви май пещера „Добростански бисер“ отново отваря врати

На 5 км. от красивото планинско село Добростан се намира пещерата „Добростански бисер“. "Това е един от най-посещаваните обекти, до който се достига след...