22.7 C
Асеновград
четвъртък, 25 юли, 2024

Дневник 29.01.2024

-

  •  Агенцията за социално подпомагане информира, че през 2024г. изтича 5-годишният срок на изготвените индивидуални оценки на потребностите и отпуснатата месечна финансова подкрепа по реда на Закона за хората с увреждания на лицата с пожизнен срок на експертните им решения на ТЕЛК/НЕЛК.
  • В ТВ САТ КОМ постъпи сигнал от таксиметров шофьор, че негови колеги извършват дейност на територията на община Асеновград без да имат необходимото разрешително. По този повод отправихме запитване към общината относно осъществяването на контрол върху таксиметровите превози?
  • Осигурителните вноски на учениците, обучаващи се чрез работа, вече ще се поемат от Държавата. Мярката ще влезе в сила от месец април, съобщават от образователното министерство.
  • За седма година Министерството на труда и социалната политика набира кандидатури на институции и организации за връчване на Отличителен знак за значими постижения в ефективното изпълнение на политиката по равнопоставеност на жените и мъжете. Кандидатури се приемат до 20-ти февруари в приемната на Министерството. Носителите на приза ще бъдат разделени в три категории: държавни институции (централна и местна власт); стопански и нестопански  организации; обществени организации и институции. Награждаването ще се състои в края на април месец.
  • Днес се проведе дегустацията на 25-тте проби-финалисти в конкурса на Община Асеновград за „Най-добро домашно вино“. Жури от пет човека определи, кои ще са победителите за реколта 2023г. Ето какво сподели част от дегустационната комисия пред нашата камера.
  • ФК „Асеновец“ изигра втората си приятелска среща преди старта на новия полусезон. Тимът посрещна на стадион „Шипка“ отбора на Свиленград. Как завърши двубоят и какви са нагласите на новия треньор Йордан Ковачев.
  • „Свиря от сърце и душа“ – това бяха последните думи на  Димитър Ангелов-Цампито пред нашата камера. На 27-ми януари известният на всички асеновградчани музикант си отиде от този свят. Вижте част от неговото интервю, изпълнено с много усмивки и положителна нагласа, характерни за акордеониста, по време на последния празник, свързан с обичая „Калиница“ в Асеновград.
- Advertisment -

Must Read

Шофьор-нарушител отива на съд за подкуп от 100 лв.

Окръжна прокуратура-Пловдив предаде на съд обвиняем за опит да подкупи полицаи. Целта на мъжа е била да избегне тестване с техническо средство за употреба...