7.7 C
Асеновград
понеделник, 4 март, 2024

Дневник 29.06.2023

-

  •  EVN България предоставя на своите битови клиенти възможност за самоотчет на електромерите към 1 юли при нови цени на електроенергията от тази дата. Това припомнят от енергодружеството, като уточняват как могат да бъдат подадени данните.
  •  Преди дни от търговски обект в Асеновград са иззети близо 29 хиляди електронни цигари без акциз и без бандерол – това съобщиха от Районна прокуратура – Пловдив.
  •  Днес е Петровден. На този ден почитаме Светиите Петър и Павел.
  •  Петровден е богат на обредност и обичаи.
  •  Храмовият празник на Кукленския манастир „Св. Св. Козма и Дамян“ се отбелязва в рамките на няколко дни. Той започва още от днес, на Петровден, със Света литургия. На следващия ден е Събор на дванадесетте Апостоли и ще бъдат отслужени сутрешна литургия и празнична вечерня в храма. На 1-ви юли в 9:00 часа сутринта ще има утринна литургия с литийно шествие до Аязмото. По повод храмовия празник на манастира е организиран автобусен превоз от Куклен – в петък от 17 ч. и в събота от 8 сутринта, информират от Общината.
  •  В село Топлово се проведе благотворителен концерт „В помощ на Таркан“.
  •  Вчера в Първомай се ражда бебе, което се оказва, с дихателни проблеми. Налага се то да бъде транспортирано спешно до Пловдив! От там веднага изпращат линейката, осигурена от кампанията „КапачкиЗаБъдеще“.
  •  Започват кандидатстудентските изпити за прием в Медицински университет – Пловдив. Първият по Биология и Химия ще се проведе на 3 юли. Два дни по-късно ще се състои изпит по Етика, на 6 юли – по Социална медицина и здравен мениджмънт, а на 7 юли, е изпитът по Скулптиране. Приемният изпит за магистърските специалности „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“ ще бъде в рамките на един ден, под формата на тест с два модула – биология и химия, като за тях се поставят отделни оценки. Документите за кандидатстване в МУ-Пловдив се подават електронно през интернет сайта на Университета.
  •  Първи медал и олимпийска квота за българския бокс на Евроигрите в Полша спечели Станимира Петрова. След четвъртфиналите стана ясно, че България ще има още двама участника в бокса на Олимпийските игри в Париж – Светлана Каменова и Хавиер Ибаниес.
  •  Вече настъпи летният сезон. По този повод попитахме асеновградчани  – дали и къде смятат да отидат на почивка.
- Advertisment -

Must Read

Мартенско настроение в Куклен и селата в общината

Баба Марта, Пижо и Пенда зарадваха населението на община Куклен. Първият ден на месец март започна в Куклен с много настроение, усмивки и приятни...