15.7 C
Асеновград
неделя, 21 април, 2024

Дневник 29.09.2023

-

  • Официално вече сме в предизборна кампания. След полунощ днес започна отброяването до началото на изборния ден, като дотогава, се очаква мащабна едномесечна политическа агитация – както винаги преди местния вот. Изключение се прави на деня за размисъл, ден преди изборите, когато агитацията е забранена.
  • В 17 села на територията на община Асеновград ще се проведат избори на 29-ти октомври. Вижте кои са кандидат-кметовете за малките населени места в Асеновградско, както и къде има само по един претендент за кметския пост.
  • Преди време ви съобщихме, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството отпуска 100 млн. лева на българските общини за осигуряване на екологични автобуси или тролейбуси. Изготвила ли е  Община Асеновград проектно предложение и ще участва ли?
  •  Над 800 000 лева ще получат през тази учебна година детските градини за иновации по Националната програма „Хубаво е в детската градина”. В списъка влизат ли детски заведения от Асеновградска община?
  • За девета поредна година, последния петък на месец септември се отбелязва Европейския ден на спорта в училището. Днес, децата от детска градина „МИР“ взеха участие в него.
  • С начално обучение по кану-каяк отбелязаха Европейския ден на спорта в Куклен. Къде и как се случи това ви показва и разказват репортерът Мариана Колева и Кико Попов.
  • ПГ „Цар Иван Асен II” отбеляза своя 60-годишен юбилей с концерт-спектакъл на центъра на Асеновград. Програмата под наслов „Цветните и приятели“ бе заключителното мероприятие от многото такива по повод кръглата годишнина на учебното заведение.
  •  По традиция в първия уикенд на месец октомври стартира ловният сезон за местен дребен и едър дивеч и груповият лов на дива свиня.
- Advertisment -

Must Read

На 1-ви май пещера „Добростански бисер“ отново отваря врати

На 5 км. от красивото планинско село Добростан се намира пещерата „Добростански бисер“. "Това е един от най-посещаваните обекти, до който се достига след...