28.7 C
Асеновград
вторник, 25 юни, 2024

Дневник 29.11.2023

-

  • Отпускане на парични помощи за нуждаещи се жители на Куклен, актуализация на строителната програма и бюджета на Община Куклен бяха сред точките в дневния ред на провелото се днес заседание на местния общински съвет. Една от докладните бе свързана с Асеновград.
  • Днес в цялата страна, отново в 12:00 часа, се извърши тестване на системата за ранно предупреждение при извънредни ситуация и бедствия BG-ALERT. И този път  съобщението, получено на мобилните устройства бе текстово, придружено с вибрация, звук, а при някои телефони и с гласово съобщение. При по-стари телефони, неподдържащи технологията, съобщение нямаше. След националния тест, резултатите ще бъдат обобщени, а официално системата ще бъде въведена догодина.
  • Опасност констатира наш екип при преминаване на подлеза на велоалеята, разположена до Новия пазар.
  • Граждани сигнализираха и за проблем, свързан с отводнителна шахта, разположена до Народно читалище „Родолюбие“ в Асеновград.
  • Десетки събития, сред които концерти, изложби, благотворителни базари, танци и игри, предстоят през месец декември в Асеновград. Общината обяви празничната програма, която стартира в началото на следващата седмица и приключва с Новогодишно празненство на централния площад. Голяма част от празничната украса в града вече е поставена, днес се монтираше и елхата на центъра.
  • За най-малките ни зрители трябва да отбележим, че на центъра на Асеновград вече е разположена и шейната на Дядо Коледа. Скоро тук ще пристигне добрият старец, за да чуе желанията на малчуганите и да побърза да ги изпълни преди настъпването на празника.
  • А 13-метровата елха на центъра на Пловдив ще грейне още този петък. На първия ден от месец декември първото събитие, което Община Пловдив организира за пловдивчани и гости на града е именно светването на празничната украса на центъра.
- Advertisment -

Must Read

Стартираха дейностите по подмяна на уличното осветление

Днес в община Асеновград се проведе встъпителна пресконференция по повод стартиране на дейностите по подмяна на уличното осветление в града. Пресконференцията откри кметът на...