8.7 C
Асеновград
неделя, 3 март, 2024

Дневник 30.06.2023

-

  •  За 12-ти юли е планирана юлската сесия на Общински съвет-Асеновград. По-малко от 30 предложения ще бъдат подложени на гласуване, показва първоначално предоставеният Дневен ред.
  •  Служители от 5-то Районно управление на МВР-Пловдив, представители на Музея на авиацията, авиатори, инженери, ветерани и съмишленици се включиха в операция по преместване на боен самолет-паметник.
  •  47-годишна жена е задържана след опит да внесе наркотици в Пловдивския затвор. Сигналът е подаден от служители на затвора миналата седмица. При проверка на багажа, носен от нея, охранителите откриват два полиетиленови плика с прахообразно вещество. След направената експертиза станало ясно, че веществата са хероин и пинака. По случая е образувано бързо производство, материалите са докладвани в прокуратурата.
  •  Утре е 1-ви юли – по известен като празникът Джулай Морнинг. Всяка година на този ден множество хора отиват на морския бряг и символично посрещат първото слънце за месец юли.
  •  Фото-документалната изложба „Чудотворни икони и свети мощи на Балканите“, която гостува в Старинното училище „Св. Георги“ в Асеновград ще остане отворена за посещение и през месец юли. Припомняме ви, че изложбата е визуален проект на репродукции и освен увлекателен текст за историята на всяка обител или църква, която  съдържа чудотворна икона, има много снимки, предоставени от игумените на Бачковския, Рилския и Троянския манастири.
  •  От 1-ви юли стартира проект „Равен достъп до училищно образование в условията на кризи“ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. В него влизат дейности и в детските градини и групите за задължително предучилищно образование в училищата.
  •  Станимира Петрова е на финал на Европейските игри. За втори път в кариерата си тя ще има шанс да атакува титлата на този форум, след като победи категорично британката Чарли Дейвисън. Петрова записа успех с 5:0 гласа в нейната категория до 54 килограма. Утре, на финала, асеновградчанката ще се изправи срещу представителката на Румъния – бивша европейска шампионка и втора в света.
  •  35 медала от Държавния личен шампионат прибавиха към колекцията си с отличия спортистите от Клуб по вдигане на тежести „Асеновец“.
- Advertisment -

Must Read

Мартенско настроение в Куклен и селата в общината

Баба Марта, Пижо и Пенда зарадваха населението на община Куклен. Първият ден на месец март започна в Куклен с много настроение, усмивки и приятни...