8.7 C
Асеновград
петък, 31 март, 2023

Дневник 31.01.2023

-

  •  Авария на водопровод доведе до нарушаване на водоподаването в кв. „Запад“ и района около стадион „Шипка“ днес. Отстраняването на проблема наложи разкопаване на пътното платно и затваряне на участъка за движение на автомобили.
  •  От коалиция “За да остане природа в България“ сигнализираха за проблем с приетите от Парламента промени в Закона за горите.  По този повод през утрешния ден, пред Президенството се организира флашмоб.
  •  Допълнителна подкрепа за личностно развитие по проект „Успех за теб“ ще получат близо 100 000 ученици. Проектът е финансиран от Европейският съюз и е част от новата програма „Образование“ – 2021 – 2027 година.
  •  На днешният ден се навършват 169 години от рождението на видният български държавник, революционер, поет и журналист Стефан Стамболов. Определян като един от строителите на съвременна България, той се нарежда след най-значимите личности в историята ни. След Освобождението става учредител на Търновския комитет „Единство“ и един от организаторите на Кресненско- Разложкото възстание. След като оглавява правителството на създадената от него  народолиберална партия, Стефан Стамболов усилено защитава българската независимост, умиротворяването на страната, ускоряването на стопанското и  развитие, укрепване на международното положение на България в защита на Българските територии останали извън Санстефанския мирен договор.
  •  Истински кулинарни изкушения бяха представени и тази година на конкурса за най-вкусни и ефектно презентирани станимашки сармички.
  •  С богата програма ще бъде отбелязан празникът Трифон Зарезан в Асеновград през утрешния ден. От честване и символично зарязване на лоза пред паметника на известния асеновградски винар Аристи Чорбаджака, до шествие към Рибната църква, където ще потече вино от чешма. Паралелно в местността Св. Трифон ще се проведат и пехливанските борби. ТВ САТ КОМ ще ви направи съпричастни към всяко едно събитие. Ще Ви покажем и отбелязването на празника в град Куклен, където ще бъдат наградени и майсторите на домашното вино.
  •  Първата българска възпоменателна банкнота с номинална стойност 20 лева, емисия 2005 година, излиза от обращение от утре.
- Advertisment -

Must Read

Асеновградчанинът Йордан Самаров с награда от конкурса „Фермер на Тракия“

На юбилейният 20-ти конкурс „Фермер на Тракия“, асеновградчанинът Йордан Самаров бе удостоен с почетното 2-ро място в раздел „Растениевъдство“. Пред наш екип той сподели,...