32.7 C
Асеновград
събота, 22 юни, 2024

Дневник 17.05.2024

-

  • Днес в Община Асеновград се състоя заключителна пресконференция, по повод приключването на мащабния проект за обновяване сградата на Народно читалище „Родолюбие“.
  • Днес зрелостниците в България се явиха на Държавен зрелостен изпит по Български език и литература. Промяна във формата на теста тази година няма. Той се състои от 22 задачи с избираем отговор, от 16 с кратък свободен отговор и от две с разширен свободен отговор. За 41-и въпрос бе изтеглен вариант 15.
  • Дирекция „ Бюро по труда“ – Асеновград ще проведе информационен ден за седмокласниците. Целта е да им помогне в избора на професия и училище, където да продължат обучението си.
  • Автокино в две поредни вечери в Асеновград! Снощи бе прожекцията на българската продукция „Пулсът на танца“, днес от 20:45 ч. на паркинга на хипермаркета в кв. „Запад“ всеки, който пожелае, може да гледа на открито родната комедия „Опасни шматки“.
  • Роденият в Асеновград артист, музикант, режисьор и водещ на реалити шоута Александър Сано се срещна днес с ученици от ПГ „Цар Иван Асен II“.
  • Малко преди Държавното първенство по футбол при децата и юношите да приключи, гостуваме на школата на ФК „Асеновец“. Как се постига серия от мачове само с една загуба, как се тренира при не особено леки условия и как екипната работа помага за добрите резултати.
- Advertisment -

Must Read

Седмокласниците се явиха днес на НВО по Математика

Близо 60 000 седмокласници се явиха днес на Националното външно оценяване по Математика. Както на изпита по български език и литература, който се проведе...