Тържествата по повод Деня на Ракетните войски и артилерията на Българската армия, честването на 106 години от Балканската война и овладяването на Одринската крепост, както и 91 години от създаването на Четвърти артилерийски полк, започнаха днес тържествено в асеновградското поделение.

На строевия плац на 4-ти полк бяха наградени отличили се военнослужещи и цивилни служители.

Пред  паметника-костница  на загиналите артилеристи в Балканската и Междусъюзническата войни от  1-во и 3-то Планински отделения на 3-ти Планински артилерийски полк, бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност.

Празничен молебен бе отлужен от свещеници от Асеновградска духовна околия пред параклис „Свети Георги Победоносец”. Параклисът се намира  в казармения район на 4-ти Артилерийски полк.

Мероприятията на 12-ти март ще започнат от 11.00ч., на площад „Академик Николай Хайтов”, с изпълнение на военни маршове от представителния духов оркестър на Военновъздушните сили. От 11.30ч. ще започне тържествoто, посветено на празника. Слово ще произнесе командирът на Четвърти артилерийски полк – полковник Мишев. Ще бъдат прочетени поздравителни адреси по повод празника.

На церемонията се очаква да присъстват Министъра на Отбраната, Началника на Отбраната и Командира на Сухопътните войски, които ще наградят военнослужещи с предметни награди.