В сутрешните часове днес представители на  Зооветеринарния комплекс в Пловдив и служители на Общината реализираха акция по улов на бездомни кучета в Асеновград. Общо 5 са безпризорните четириноги, които бяха заловени и които ще бъдат обезпаразитени, кастрирани и маркирани от експертите в пловдивския приют. След това те ще бъдат върнати на местата, от където са взети, както е по Закон, освен в случаите, когато кучетата са агресивни, тогава остават в приюта, обясниха за ТВ САТ КОМ експертите.

Районите, от които днес бяха прибрани бездомни кучета, са няколко – до старата мандра, на ул. ”6-ти януари”, кръговото за Баковския път, кв. „Изток” и в района на пазара.

В края на миналата седмица от Община Асеновград обясниха, че всичките 12 сигнала, подадени от началото на месеца, са проверени. Заради минусовите температури и силния снеговалеж от Зооветеринарния комплекс са отказали акция по профилактиране. Обяснението е било, че анестезирането може да се извършва при температури от поне 5 градуса на въздуха.

Само преди месец бе последната акция срещу уличните кучета в града, когато имаше улов и третиране на девет четириноги. Следващата акция се очаква да е след 2 седмици.