При проверка на рисковите обекти общинска собственост се установи компрометирана стълбищата конструкция, свързваща т.нар. Трето площадно ниво на пл. „Акад. Н. Хайтов”, ул. „Раковска” и ул. „Цар Иван Асен Втори” / до входа на Централна поща/. Категорично е становището на комисията, към което и аз като кмет се присъединявам, че във възможно най-кратки срокове трябва да бъде възложено заснемане на конструкцията, да бъде извършено обследване, както и да се изготви с това проектно решение за направените предписания, коментира кметът Емил Караиванов. Това трябва да е в едно с количествено стойностната сметка и в последствие на всички тези наши действия да се пристъпи към изпълнение на необходимите мероприятия при осигуряване на нужния финансов ресурс. В предвид това е изискана оферта за обследване на посочения обект с конкретни предписания, обясни още градоначалникът.


В Инвестиционната програма вече е заложен разход от 50 000 лева, с които средства да бъде укрепена фасадната част на сградата на Караалановото училище. В най-кратки срокове трябва да се извършат ремонтни дейности по покривната част, включително и отводняване, да бъде премахната компрометираната мазилка. Това установи комисия при огледа, изпратена с моя заповед, обяви кметът на общината
д-р Емил Караиванов. От неотложно конструктивно укрепване се нуждае и сграда общинска собственост, в която се помещава Народно читалище „Св. Преп. Паисий Хилендарски 1997 година”- Асеновград. Ще предприемем мерки за основно ремонтиране на покрива на сградата, включително и отводняването му, както и смяна на дограмата, допълни той.
В най-кратки срокове общинска комисия ще направи оглед и на рискови сгради, частна собственост, чието състояние създава потенциална опасност за пешеходци, след като има видими признаци за отлепване на мазилки, облицовъчни плочи, опасни покривни конструкции и пр. Собствениците им ще бъдат предупредени за предприемане на мерки и срок за тях, а Общината ще постави и стикери с предупредителна информация за повече бдителност на преминаващите.