Откриването на мото сезона с традиционното шествие от Пловдив до Бачковския манастир се планира за 22-ри март. През изминалите 2 години атрактивното преминаване на стотици мотори по това направление не се провеждаше, заради коронавируса. В средата на следващата седмица обаче традицията се възобновява.

След двегодишно прекъсване, на 22-ри март тази година отново ще има мото шествие  от Пловдив до Бачково. Откриването на мото сезона тук навръх Първа пролет се проведе последно през 2019-та година, а през 2020-та и 2021-ва, заради усложнената епидемична обстановка, свързана с COVID-19, шествието бе отложено. Сега, само след няколко дни, традицията отново ще бъде спазена и стотици мотористи от различни мото клубове ще преминат през Асеновград, за да открият сезона подобаващо. Обикновено асеновградските любители на превозните средства на две колела изчакват тези, пристигащи от Пловдив и всички заедно се отправят към Бачковския манастир.

Това, че тази година ще има подобно откриване на мото сезона потвърдиха за ТВ САТ КОМ от МВР-Пловдив. Мото клубове също са споделили датата 22-ри март като ден за шествието от Пловдив до манастира в Бачково. Очаквайте скоро подробности относно организацията и часа, в който мотористите трябва да преминат през Асеновград.