Достъпът до всички културни и конгресно-конферентни събития в залите и пространствата на НДК се осъществява с представянето на входа на зелен сертификат, получен чрез: ваксина за COVID-19, преболедуване на COVID-19, отрицателен PCR тест или отрицателен антигенен тест. Това стана ясно след Заповед на министъра на здравеопазването.

 

 От НДК молят зрителите, които имат закупени билети за събития и разполагат със зелен сертификат, да си предвидят повече време за влизане в залите, предвид необходимостта от проверка на сертификатите.

 Междувременно за събитията още на 21 октомври НДК осигурява мобилна лаборатория за тестване, която се намира вътре в сградата. Входът е през Билетен център, в ляво.

 Мобилната лаборатория е изградена със съдействието на Столична община и Столичната регионална здравна инспекция и ще извършва само бързи антигенни тестове срещу показване на съответния закупен билет. Те ще са безплатни, а цената на вземането на пробата, която зрителите ще заплащат, е 10 лв.

 Препоръчва се посетителите на НДК, които ще се възползват от услугата на мобилната лаборатория, да дойдат половин час по-рано.

НДК работи по въпроса мобилната лаборатория да стане постоянна.