• Тече ремонт на т.нар. „Малка алея“ или „Кучешкият парк“ в Асеновград. Строителните дейности стартираха преди няколко дни и днес вече работници поставяха новите бордюри. Паралелно все още се работи и в парка на ул. „Цар Освободител“.
  • Затруднено бе движението днес на източния обходен път на Пловдив. Причината бе катастрофа между два автомобила край моста на река Марица. Сигналът за произшествието е подаден около обяд. Лек автомобил с турска регистрация предприема обратен завой и отнема предимството на автомобил с хасковска регистрация. Водачът на първата кола и възрастна пътничка са транспортирани в болница за прегледи. До отработване на произшествието движението към автомагистрала „Тракия” се регулираше и пренасочваше по обходен маршрут от полицейски служители. Автомобилите, пътуващи по магистралата в посока Пловдив, се отклоняваха на пътен възел Скутаре през Рогошко шосе.
  • До 14 ноември може да се кандидатства за еднократна помощ за отопление в размер на 400 лв. Заявленията ще се приемат през следващите две седмици в дирекциите „Социално подпомагане“ по настоящ адрес.
  • Възрастна жена бе нападната в Кюстендилско. Нападателят е 5-годишна крава. Тя е позната на органите на реда, тъй като има и други криминални прояви. По случая е образувано бързо производство, тъй като кравата ще ражда до края на месеца.
  • Ученици от асеновградската ПГ „Свети Патриарх Евтимий“ завоюваха призови места на състезание за прическа и грим. Надпреварата се проведе в рамките на 29-тия Италиански фестивал на красотата и прическата.
  • Днес бившият преподавател в професионалната гимназия Мария Славчева получи признание за добра педагогическа практика от ръководството на учебното заведение. Награда в това направление бе връчена на Славчева по време на конференция за разпространение на добри практики в  областта на образователната интеграция и приобщаване на деца и ученици от уязвими групи, която се проведе в Банско.
  • Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ с пореден спечелен проект. С осигурените средства ще бъдат закупени нови книги за асеновградската библиотека.
  • „И най-малките училища могат да кандидатстват за европейски средства“ – това заявяват от Министерството на образованието и науката във връзка с предвидените близо 2 млрд. лева, които трябва да влязат в българското образование през следващия програмен период.
  • Стартира прием на документи за стартова помощ за млади земеделски производители. Бюджетът, определен по процедурата, е в размер на близо 30 млн. лева, като около 50 хил. лева е помощта, определена за подпомагане на един млад фермер.