16.7 C
Асеновград
петък, 23 февруари, 2024

Дневник 06.07.2023

-

  •  Излезе класацията на училищата в България възоснова на резултатите от проведените Държавни зрелостни изпити при учениците от 12-ти клас по Български език и Литература.
  •  Опасно горещо време, с интензивни валежи и градушки, се очаква в част от страната през следващите дни.
  •  В събота Градският басейн отваря врати. Ремонтът в плувния комплекс вече приключи и днес започна пълненето на басейна с олимпийски размери.
  •  Борбата с незаконните сметища на територията на Общината продължава. Издигнаха диги като превенция срещу  поредното нерегламентирано замърсяване.
  •  Вече почти 9 месеца разкопана тротоарна настилка и излизащи от нея кабели притесняват придвижващите се по улица Александър Стамболийски В Асеновград.
  •   За опит за злоупотреба с името и логото им, сигнализират от Българските държавни железници. На места във виртуалното пространство се появява фалшива реклама, чрез която потребителите се подканват да отговорят на кратки въпроси и да закупят карта за цялата железопътна мрежа в България. Екипът на БДЖ информира обществото, че предложението е измама. Също така приканват, да се сигнализират съответните институции при подобни съмнителни предложения или забелязани нередности.
  •  Излезе от печат поредния брой на вестник Орфеева лира, който се разпространява безплатно. Това съобщи Василка Дойчева, председател на Литературен Клуб ”Орфей” и част от редакционния екип на вестника.
  •  Пловдивският митрополит Николай ще възглави празничната света литургия на 7 юли, утре, от 9 часа сутринта в Араповския манастир „Св. Неделя“ край село Златовръх по случай манастирския празник. По традиция след светата литургия митрополит Николай ще отслужи и празничен водосвет при манастирското аязмо. Ще бъде изнесена и частицата от светите мощи на небесната покровителка на манастира Св. вмцча Неделя.
  •  6-ти юли е Международният ден на целувката. Датата е  предложожена от Великобритания  и е официално призната от ООН през 1988 г.
- Advertisment -

Must Read

Глоби за 3 млн. лв. за нарушение на Закона за движение...

Над 3 млн. лв. са постъпилите средства, само през последната седмица, от наложени наказания по Закона за движение по пътищата. Сумата е с един...